Sommarvikarier till vårt HVB hem i Järna

Om jobbet

Nu söker vi sommarvikarier till vårt HVB hem i Järna!

Lärbo HVB är ett behandlande HVB- hem för pojkar och flickor som lider av en psykosocial problematik.

Är du genuint intresserad av att arbeta i en HVB- verksamhet med ungdomar/unga vuxna som lever med olika slags psykosocial problematik såsom psykisk ohälsa, självskadebeteende, utåtagerande, begynnande missbruk och/eller kriminalitet, där diagnoser inom autismspektrumet och ADHD är vanligt förekommande. Ser du möjligheter i stället för svårigheter, och vill du göra skillnad? Då är du varmt välkommen att söka en tjänst hos oss.

Som anställd hos oss på Linnea omsorg, Lärbo HVB är du en viktig hörnsten, oavsett tillsvidareanställning eller timanställning. Vi anser att det är tillsammans som ”team” som vi kan göra skillnad.

Hos oss har du möjlighet att ge stöd till ungdomar med olika psykosociala problem. Utifrån varje persons genomförandeplan stöttar- och/eller hjälper du till i alla vardagliga situationer såväl i boendet som på fritiden.

Du kommer att vara med i den dagliga planeringen för ADL samt aktiviteter, resor och motiverande samtal/behandlingsarbete. Du skall kunna känna dig bekväm med att vara behjälplig med personlig omvårdnad/hygien. I det dagliga arbetet är det viktigt att Du följer fastslagna rutiner och har en öppen dialog med såväl boende som med arbetskamrater. Dokumentation sker fortlöpande genom journalföring i dokumentationsprogrammet Rätt Spår.

Vem är du?

Vi ser att du som sökande har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen, ungdomar/unga vuxna i åldern 14-23. Meriterande är att du är utbildad mentalskötare eller har motsvarande kompetens inom psykiatri. Utbildning inom socialpedagogik och erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande är även meriterande.

Du ska kunna hantera det svenska språket i både tal och skrift. Vi ser att du som person är lugn och trygg i dig själv samt är ansvarstagande, lyhörd och flexibel och klarar av att anpassa arbetssätt utifrån person och situation.

Du kommer att arbeta i en personalgrupp där Du förväntas kunna samarbeta samt att du likväl skall kunna arbeta självständigt.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan till:
ansokan@linneaomsorg.se

Om anställningen

Lön

Fast månads- vecko- eller timlön